onsdag 16. desember 2009

Hilsen fra Curacao
Å jul med din glede enten det er 30 minusgrader eller 30 plussgrader.Vi har nå vært her i Curacao i over ei uke, og vil være her enda noen dager i håp om bedre vindforhold langs Colombiakysten. Planen er at vi skal ha jul i Cartagena, men at det er ca 3-4 døgn seilas dit.

Vi har hatt fine seilturer så langt og fått sett mange flotte øyer og badet fra mange nydelige strender. På noen av seilturene har vi hatt selskap av delfiner som har lekt seg langs båtsiden og flygefisk som svever elegant over bølgetoppene.

Curacao er den største av ABC-øyene med ca 140000 innbyggere. Den største byen og hovedsete i de Nederlandske Antiller er Willhelmstad. Den har vi opplevd som en koselig og rein by, med mange koselige restauranter og butikker, kan absolutt anbefales som feriemål. Det er mye folk fra Nederland som reiser hit på ferie, de sier det går direkte fly fra Amsterdam hit hver dag. Øya har tre språk, spansk, nederlandsk og et lokalt språk i tillegg til at de fleste snakker engelsk. Så det er en blanding av Latin Amerikansk og Europeisk miljø her.

Vi har vært ute på noen turer og sett på lokalmiljøet, et fort med ei gammel borg, og besøkt noen badestrender i nærområdet.

Vi ligger for anker i ei havn som kalles Spanish Water, for å komme hit måtte vi passere en smal kanal, så det er nesten som en innsjø. Den blir betegnet som Caribiens luneste og tryggeste havn. Her ligger mange titalls seilbåter rundt oss. Det er båter fra mange land med mye trivelige mennesker, som vi har hilst på. Så langt har vi registrert to norske båter her i tillegg til oss. Den ene skal ut Panama til Stillehavet, den andre til Cuba og nord i Caribien. God jul og på gjensyn fra Colombia

,


1 kommentar:

han Hans sa...

Hei hei. Er en utrolig stolt sønn, som opplever at mora(og far'n) legger mer og mer av jordens overflate under sine føtter:) Dere er et stort forbilde for alle deres nærmeste. Hils resten av besetningen fra oss i Bjarneveien